Skip to main content

SINI-HELE-ROHELINE VALGUS

"Milleks meile valgustehnika?" küsivad pillimehed. "Me oleme ju kutsutud siia pilli mängima." Eks natukene on neil ka õigus. Pillimäng on pillimehe esmane ja kõige olulisem ülesanne. Aga kui pillimees teeb seda kusagil pimedas nurgas, siis ei naudi seda ei publik, ega ka ta ise. "Meil pole diskot vaja. Tellisime ju ansambli." arvavad kliendid. Aga nad ei kujuta ette kui palju annavad juurde muusika rütmis liikuvad värvilised tuled.
Tänapäeva tantsuansamblitel on valgustehinika juba kohustuslik.

"VALGUSTEHNIKA" POLE VEEL VALGUSTEHNIKA

pulmaansambel, pulmabänd, tantsuansambel

Ühe tantsuansambli jaoks on kõige lihtsam "valgustehnikat" soetada tellides Hiinast 15€ eest väikese munakese mis terve saali täpikesi täis laseb. Alustuseks on see parem kui mitte midagi. Aga selleks, et valgusffektid kas või mingisuguselegi kriitikale vastaksid, peab investeerima. Õige valgustus liigub muusika rütmis. Lisaks tulevad valguse kiired hästi välja alles õiget tossu või õigemini udu kasutades.
Aga eks räägime kõigest järgemööda.

MILLINE PEAKS OLEMA ANSAMBLI VALGUSTEHNIKA?

pulmaansambel, pulmabänd, tantsuansambel

Ansambli valgustehnika ei ole lihtsalt kaks värvilist tulukest kusagil peosaali nurgas ega ka laes põlev lühter. Valgustehnika peab olema selline, mis valgustab välja laval tegutseva ansambli, aga samas jätab tantsuplatsi meeldivalt hämaraks. Eesti mees on ju "tantsulõvi" ja tuleb turvalisest laua tagant tantsuplatsile alles siis, kui seda keegi ei märka. Ansambel aga peab olema ilusti välja valgustatud, et kogu tähelepanu oleks laval toimuval, mitte ei hakata vaatama, milliseid liigutusi teised tantsupaarid tantsuplatsil teevad.

Ansamblil Sleepwalkers on olemas kogu vajalik valgustehnika

Ansambel Sleepwalkersil on olemas prozektorid, mis valgustavad ansambli laval ilusti välja jättes tantsuplatsi mõnusalt sumedaks. Lisaks veel terve hulk vilkuvaid ja sähvivaid tulesid.

LIHTSALT VALGUSEST EI PIISA

pulmaansambel, pulmabänd, tantsuansambel

Kui ansambli eest suunata valge tuli ansambli peale, võib see küll ilusti ansambli välja valgustada, aga selleks, et pidu ikka korralikult käima läheks, on vaja ka värvilisi vilkuvaid tulesid. Ei hakka detailidesse laskuma, aga kujutage ette, et panete toas lelambi põlema. Sellest ju ei piisa, et ruumis peotuju luua! Midagi oleks nagu veel vaja!

Ansamblil Sleepwalkers on olemas vilkuvad tuled

Ansamblil Sleepwalkers on olemas erinevad vilkuvad ja sähvivad valguse lahendused, mis loovad kogu tantsuplatsil diskoteegi sarnase mulje ja soodustavad tantsutuju tekkimist ka kõige tantsuvõõramal inimesel.

ANSAMBLI VALGUSTEHNIKA EI OLE SAALI VALGUSTUS

pulmaansambel, pulmabänd, tantsuansambel

Kuigi ansambel Sleepwalkers võtab kaasa päris palju valgustehnikat, tuleb aru saada, et sellega ei saa saali igat nurka värviliseks muuta. Ansambli valgustus on ette nähtud rahuldama vaid ansambli vajadusi ja valgustama välja vaid laval olijaid.

Kui soovite saali teatud nurki välja valgustada, siis tuleb see lahendada muul moel. Selleks on olemas erineva rendifirmad, kust saate vajaliku tehnika rentida. Näiteks: www.helitehnikarent.ee